Dorohoiul a dat clasă și în acest an școlar la colectarea DEEE

patura

Asociația RoRec premiază 88 de echipe din grădinițe, școli și licee din București și din fiecare județ la ediția 2014-2015 a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare. Și în acest an școlar, mii de copii și elevi și sute de profesori din toată țara au promovat obiceiurile bune față de mediu și colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în comunitățile lor.

Din județul Botoșani au câștigat Liceul ,,Regina Maria” pentru cea mai activă patrulă și Liceul Tehnologic Special ,,Ion Pillat” pentru cea mai mare cantitate de baterii colectate. Ambele școli sunt din Dorohoi.

Cu prilejul premierilor locale ale ediției, constatăm că programul ia avânt din ce în ce mai mult: primul argument – anul acesta am avut cel mai mare procent de școli eligibile pentru premiile locale. Aceasta înseamnă că tot mai multe școli înscrise în program sunt performante și reușesc să mobilizeze românii că colecteze civilizat și responsabil din ce în ce mai multe deșeuri electrice. [...] În unele cazuri, este vorba de unități școlare din mediul rural, Patrule care s-au implicat cu toată energia în această oportunitate de educație și voluntariat și și-au crescut mult impactul în comunitate. Nu există satisfacție mai mare pentru copii decât să vadă că adulții devin receptivi la apelurile lor [...]“ spune Alexandra Arnăutu, managerul programului. 

Premiile locale recompensează eforturile și reușitele profesorilor și copiilor din timpul anului școlar. Cursa pentru premiile naționale continuă însă până la 31 august 2015 – copiii predau ștafeta celor mari. Aflați aici câștigătorii, reușitele, premiile și perspectivele Patrulei de Reciclare și, mai ales, cum puteți ajuta copiii să câștige un premiu național, în toamnă! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven + 8 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>