Concert dedicat drapelului românesc: O tânără artistă cu flori în păr, drapel la brâu şi foc în inimă. Și o formație care cucerit pe loc!

stefania

Seară patriotică de folk la Botoşani, vineri seară, în localul Bella Napoli, alături de Ştefania Iacob şi Orizont 77.  De Ştefania Iacob ştiam că are deja lansat un album, ştiam că are 17 ani, datorită piesei mele favorite din repertoriul său, ştiam că este asemănată cu Tatiana Stepa. Însă, de Orizont 77, trupă formată din Ghiţă Danciu şi Valentin Moldovanu, nu auzisem nimic. Să fi fost vârsta mea problema? Ei bine, am aflat vineri seară, de ziua drapelului, că Orizont 77 este o trupă frumoasă, sufletistă care face atmosferă. Amândoi au făcut toată sala să cânte, să danseze, să se bucure că sunt români şi că albastru, galben şi roşu le sunt culorile inimii.

Au cântat melodii compuse de cei doi membri ai formatiei băimăren, dar şi melodii lansate cu ani în urmă, care, spre surprinderea mea, au animat publicul timp de câteva ceasuri bune.

orizont77Aplauze, fotografii,  strigăte, bisuri,  versuri cântate din adâncul sufletului. Sunt câteva cuvinte cheie care descriu foarte bine recitalul celor doi. După prima parte a recitalului lor, a urmat un tânăr solist de 14-15 ani. A cântat o piesă aleasă special parcă pentru ziua drapelului,  după care Ştefania Iacob.

Am aşteptat cu toţii să vedem acea coroniţă de flori în lumina reflectoarelor, unde îi e locul, am aşteptat să-i vedem degetele plimbându-se pe corzile chitării, acolo unde se potrivesc cel mai bine.

Și-a început recitalul cu piesa Tatianei Stepa,  ,, Şi totuşi, toamna…’’.  Recitalul ei a fost alcătuit atât din piese proprii, din albumul său de debut, cât şi din piese mai cunoscute.

Înainte ca Ştefania să-şi lase chitara din mâini şi să se îndepărteze de microfon, a mai cântat o piesă. De data aceasta, de pe viitorul ei album, o melodie compusă de ea.

stefania--La final, pentru că publicul a mai dorit să asculte o piesă, Ștefania s-a conformat și a cântat  celebra piesă ,,Totuşi iubirea’’, a căror versuri au fost pe buzele oamenilor prezenţi.

Sorin Poclitaru, poetul a cărui semnătură se află pe multe din melodiile Ştefaniei, a fost şi el prezent, animând seara cu poezii proprii, caracteristice stilului lui. Umoristice și  foarte piperate. Dar plăcute și bine primite de publicul prezent.

Ştefania m-a uimit, personal.  Nu am ascultat-o niciodată live.  E tânără, frumoasă şi vocea ei se unduieşte frumos pe acordurile chitării.  Mi-am dat seama chiar de la început că locul ei e pe scenă. Și pentru că era o seară dedicată drapelului, s-a conformat arătându-i dragostea de țară.  Mândră de drapelul purtat la brâu, de cheia sol, accesoriu în cele culori purtat la gât. Mândră de ţara ei. O tânără artistă cu flori în păr, drapel la brâu şi foc în inimă.

Autor: Ana Iftodeanu, 12 ani, Școala nr. 12

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 × = thirty two

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>